Siirillä oli edessään kokolailla kurja kohtalo (yhteensä yli 11h kuljetuslaatikossa kahden vuorokauden sisään), mutta Snögön tuomio oli sitäkin pahempi: kokonainen iltapäivä erään nimeltämainitsemattoman kääpiövillakoiran kiusattavana. Päätin, että tytöt ansaitsevat hieman piristystä, ja pysähdyin kotimatkalla "kantikseeni" (eläintarvikeliike Luttanat Lemmikit, Veikkola) ostamaan herkkuja.

Snögö sai luun, joka painaa mahdollisesti enemmän kuin se itse. Arvelin, että jos jättäisin nämä kaksi hetkeksikin ilman valvontaa, palatessani luu olisi luultavasti kadonnut, mutta samalla Snögön vatsa olisi todennäköisesti muuttunut mystisesti lehmän polven muotoiseksi...

Lisäksi molemmat koirat saivat possunnenät, jotka näyttivät viiden minuutin jälkeen tältä: (kuvassa vasemmalla Siirin nenu)

Ruokalevon aika! Snögöllä on jonkinlainen obsession matkalaukkuihin... Ehkä se pelkää, että se unohdetaan kotiin?

 

Snögö ja Siiri eivät syystä tai toisesta tappele herkuista - ainakaan vielä. (Todisteita kaipaavat löytävät dokumentteja tämän blogin arkistosta muistaakseni joulukuun kohdalta.) Iltapäivä sujuikin siis kokolailla rauhallisissa merkeissä, ja minäkin sain melkein tehtyä jotain keskittymistä vaativaa. Koiriensa herkkupäivää suunnitteleville vinkkaisin kuitenkin: ottakaa matot pois lattialta (ja pitäkää ne poissa myös herkuttelun jälkeen!) mikäli ette ole 100% varmoja, että koiranne vatsa(t) kestää/kestävät herkut. Maton kiikuttaminen pesulaan on inhottavaa, mutta entäs kun mattoja on... no, monta?