No nyt en ole kyllä ihan varma, kirjoitetaanko "sydämentykytyksiä" yhteen vai erikseen! :o JOS toi nyt olisi pitänyt laittaa erikseen, niin sovitaan, että lanseerasin uuden käsitteen: sydämentykytykset yhteen kirjoitettuna tarkoittaa sitä fiilistä, kun taas kerran tajuat, ettei sinusta voi ikinä tulla äitiä, koska jo "pelkästään" koirasi pikkukrempat saavat sinut repimään hiuksia päästäsi ja varaamaan yksityishelikopterilennon toiselle puolelle maailmaa, jotta kultamurusi varmasti saa parasta mahdollista hoitoa. Ettei vai mitään vakavaa...

Asiaan. Muutama päivä takaperin Antti huomautti oudosta limasta. Vuotoa? Tiineen koiran alapäästä? Apuakohdunpoistokuolemapaniikki! Koirallani on kohtutulehdus! ...Käsittääkseni (ei onneksi ole vielä tullu vastaan) kohtutulehdukseen OIKEASTI liittyy yleensä pahan väristä ja -hajuista vuotoa, kun tämä muistutti enemmänkin sellaista kirkasta räkää, jota nenästä tulee silloin kun parkuu raivokkaasti... Joka tapauksessa alkoi kiivas yhteenlasku: Snögö todellakin oli viime päivinä ollut tavallista vaisumpi ja pissannut ja läähättänyt huomattavasti tavallista enemmän. En ole aiemmin ollut näin tiivisti tekemisissä tiineen nartun kanssa, joten olin pitänyt näitä normaalina äitiysoireina. Nyt kuitenkin seurasi soitto eläinlääkärille, joka kutsui Snögön tarkastukseen seuraavana päivänä.

Snögelin sairastuminen osui siinäkin mielessä huonoon kohtaan, että olin juuri lähdössä pieneen reissuun. Yael-kulta kuitenkin suostui katsomaan Snögön perään päivän verran ja hoitamaan vielä lääkärireissunkin, joten lopulta päätin kuitenkin lähteä ja jättää Snögön hoitoon.

Seuraavana iltana tuli hyviä uutisia: tulehdusarvot olivat normaalit, ja ultrassa näkyi edelleen kaksi liikkuvaa pentua. :) Yön yli odoteltiin virtsatestin tuloksia, jotka paljastivat virtsatietulehduksen. Pissatulehdus on kuitenkin helposti hoidettavissa antibiooteilla ja siten paljon pienempi juttu kuin kohtutulehdus.

***

Kohtutulehdusta esiintyy myös astuttamattomilla nartuilla. Märkäisestä kohtutulehduksesta esimerkiksi Clinivetin sivuilla.