Mun vauva sai vauvoja !

Kaksi PIKKURUISTA tyttöpentua syntyivät vihdoin lauantaina iltapäivällä. Ensimmäiset merkit synnytyksen alkamisesta olivat tulleet jo edellisenä iltana, mutta sitten tytöt päättivätkin pitää meitä jännityksessä vielä yön yli...

Mä saavuin paikalle vähän puolen päivän jälkeen ja siis suoraan tapahtumien keskipisteeseen. :) Supistukset olivat alkaneet aamulla kukonlaulun aikaan.

Snögö oli oikein reipas ensisynnyttäjä (paitsi, että mut nähtyään se lopetti hetkeksi ponnistukset ja halusi kiivetä synnyttämään mun syliin, kivakiva). Yleensä pikkukoirat ovat kovaäänisiä synnyttäjiä, mutta Snögö ei päästänyt ääntäkään muutamaa sammakkomaista korahdusta lukuunottamatta. (Yael: "Nyt tulee supistus... ei, se olikin röyhtäys.")

Ensimmäinen tyttö syntyi 14:46 162 gramman painoisena. Aika hyvin Snögöltä ja Freddyltä, jotka molemmat ovat pieniä kääpiöitä. Jäntevän oloinen pikkukaveri oli aika hiljainen kunnes se pääsi nisälle ja aloitti hillittömän äänekkään ryystämisen. Tyttö on  tullut äitiinsä: ääntä ei lähde mutta ruoka maistuu. ;)

Hetken päästä supistukset alkoivat uudestaan. Snögö alkoi kuitenkin olla jo aika väsynyt. Kovalla työllä se sai ponnistettua "pikkuisen" pään ulos, mutta sitten pentu juuttui synnytyskanavaan eikä liikkunut mihinkään sikiöpussin puhkaisemisen jälkeenkään. Sydänkohtaus. Tästäkö sitä nyt lähdetään eläinlääkäriin? Anteeksi, koirani takapuolesta törröttää pää. Onneksi superkätilö Yael sai lopulta autettua pennun ulos, ja se Snögö selvisivät vahingoittumatta. :) Painoa tällä pikkutytöllä oli syntymähetkellä 16:17 220 grammaa. (Yael:"Anna! Mitä sä olet syöttänyt sun koiralle? Miksi synnyttää isovillakoiria?!")

 

Ensimmäinen yö oli kuulemma sujunut mukavasti valvoessa, heh heh. Maitoa ei vielä tullut ihan hirveästi, joten pentujen painot olivat hieman pudonneet... mutta reippaita ne olivat olleet jokatapauksessa. :) 

Ja niin. Snögö on ollut erinomainen äiti. Pissalenkillä se oli lähtenyt häntä heiluen kipittämään, mutta oli sitten kääntynyt "Ai niin! Mun pennut!"-ulvahduksen saattelemana ja lähtenyt kiskomaan takaisin.